/     /     /  

Motivul pentru care cafeaua la ibric iese amara. Greseala colosala care ii schimba gustul

Categoria:   actual     1

Motivul pentru care cafeaua la ibric iese amara. Greseala colosala care ii schimba gustul

Potrivit expertului, calitatea ape este extrem de importanta si atrage atentia ca multi dintre noi folosim apa de la robinet, bogata in clor si calcar, ceea ce altereaza gustul cafelei: Uite, trei greseli pe care le face toata Romania:Pui apa de la robinet.
Daca bagi apa cu clor si calcar, nu mai e cafea, e supa de teapa.
Foloseste apa filtrata sau apa plata.
Apa nepotrivita schimba complet echilibrul gustului, iar folosirea unei surse curate – filtrata sau imbuteliata – poate face diferenta dintre o cafea amara si una echilibrata.
O alta greseala frecventa este modul in care incalzim apa si fierbem cafeaua.
Specialistul explica: 2.
O fierbi ca pe ciorba.
Incalzeste apa inainte.
Poti sa o incalzesti undeva la 80 de grade, apoi pui cafeaua si o pui la foc mic.
Cand face spuma, o iei de pe aragaz.
Daca lasi cafeaua in ibric si apa nu e incalzita, pana se incalzeste apa, mai da si-n clocot – scoti tot amarul ala, da-l naibii.
Practic, cheia este sa nu lasam apa sa fiarba excesiv cu cafeaua in ibric.
Temperatura moderata pastreaza aromele si previne gustul amar intens.
In fine, nu doar apa si temperatura conteaza, ci si materia prima.
Specialistul recomanda evitarea cafelei ieftine si premacinate: 3.
Cafea ieftina premacinata din supermarket.
Cafeaua macinata, luata din supermarket, daca nu sta acolo de sapte luni, sigur miroase a ness si plastic.
Ia-ti o rasnita, la orice pret, si-ti macini cafeaua acasa, pe loc.
Cafeaua proaspat macinata pastreaza uleiurile volatile si aromele originale, oferind un gust mult mai placut.
O rasnita simpla poate transforma complet experienta cafelei la ibric.
In concluzie, apa folosita, temperatura de preparare si calitatea cafelei sunt cele trei elemente-cheie.
Ajustand aceste aspecte, gustul amar poate fi evitat, iar cafeaua la ibric poate redeveni o placere autentica, potrivit sursei.
 

Taguri & Cuvinte Cheie:  
Motivul pentru care cafeaua la ibric iese amara. Greseala colosala care ii schimba gustul
motivul pentru care
motivul pentru care cafeaua la ibric iese amara
# greseala colosala care ii schimba gustul



Ultimele Stiri
09/28/2025 17:09   Insulte si securitate sportiva la Ryder Cup. Echipa de golf Europei aproape de victorie in fata echipei Statelor Unite
09/28/2025 17:09   Doi ostatici in orasul Gaza pierduti de Hamas Organizatia terorista anunta ca a pierdut contactul cu ei din cauza unor raiduri israeliene
09/28/2025 17:09   VIDEO Ursii polari preiau controlul asupra unei statii de cercetare abandonate in regiunea arctica rusa
09/28/2025 17:09   Curtemur puternic de suprafata de magnitudinea 54 in nord-vestul Turciei la Simav in provincia Kutahya A fost urmat de o replica de magnitudinea 40 Seismul resimtit la Istanbul fara victime
09/28/2025 17:09   Danemarca impune interdictie totala a zborurilor cu drone civile, pe fondul summitului UE de la Copenhaga
09/28/2025 17:09   Alegeri parlamentare Republica Moldova 2025. Peste 1 milion de moldoveni s-au prezentat la vot Maia Sandu a transmis un nou mesaj Au fost inchise primele sectii din diaspora
09/28/2025 17:09   Paris Saint Germain joaca finala Cupei Intercontinentale pe 17 decembrie la Doha
09/28/2025 17:09   Ministrul Sanatatii: Haos total la spitalul din Iasi unde au murit sase copii
09/28/2025 17:09   Mobilizare record in diaspora. MAE de la Chisinau raporteaza aglomeratie la sectiile de vot din strainatate FOTO
09/28/2025 17:09   Droguri de mare risc, mita si divulgare de informatii nepublice. Un nou dosar de amploare a fost demarat de DIICOT