/     /     /  

Muraturi rapide in 24 de ore – solutii perfecte pentru gospodinele grabite

Categoria:   divers     2

Muraturi rapide in 24 de ore – solutii perfecte pentru gospodinele grabite

Cu ajutorul catorva ingrediente simple si al unor metode moderne de conservare, poti obtine castraveti, gogosari sau varza crocanta in doar 24 de ore.
Aceste retete sunt ideale pentru cei care vor sa se bucure de gustul muraturilor de casa fara sa piarda timp sau sa astepte prea mult.
Muraturile rapide se fac cu otet si sunt delicioase.
Raman crocante si sunt perfecte pentru a fi consumate cu mancaruri precum tocanite, mancaruri de fasole, mazare sau cu friptura la cuptor ori carne la gratar.
Murarea rapida este o metoda utila de a prelungi durata de viata a legumelor proaspete.
Aceste legume murate sunt gata in 24 de ore, insa devin si mai gustoase daca ai rabdare sa le lasi o saptamana.
Muraturile rapide se obtin prin adaugarea unei saramuri fierbinti peste legumele proaspete, care apoi se lasa la frigider.
Pot fi consumate aproape imediat, ca gustare crocanta si usor aromata, dar sunt mai bune daca le lasi cel putin 24 de ore.
Pentru un gust autentic de muratura, ideal este sa astepti o saptamana.
Desi nu rezista la fel de mult ca muraturile conservate clasic, se pot pastra cel putin 3 luni la frigider.
Combina otetul, sarea si zaharul intr-o craticioara mica.
Incalzeste si amesteca pana cand sarea si zaharul se dizolva complet.
Adauga apa rece si amesteca bine, apoi lasa la racit.
Umple borcanele.
Pune castravetii in doua borcane sterilizate de un litru.
Adauga seminte de coriandru si mustar, daca vrei, marar si tije de telina, impartindu-le uniform intre borcane.
Adauga saramura.
Toarna saramura rece peste castraveti.
Daca este nevoie, mai poti adauga putina apa rece pana cand castravetii sunt complet acoperiti.
Pune la frigider.
Acopera borcanele si lasa-le la frigider aproximativ 24 de ore, apoi pot fi servite.
Muraturile se pastreaza in frigider pana la o luna.
Poti mura in acelasi fel ceapa rosie sau legume precum morcovi ori conopida.
Pentru multi oameni, castravetii sunt sinonimi cu muraturile, si e greu sa concurezi cu un castravete bine murat.
Muraturile la frigider folosesc mai putin otet decat cele conservate, asa ca au un gust mai bland.
Dovleceii sunt perfect pentru a fi murati rapide.
Se pot pastra in frigider cateva saptamani sau se poate conserva pentru o durata mai lunga.
Orice tip de dovlecel de vara poate fi folosit pentru muraturi la frigider.
Dovleceii galbeni isi pastreaza culoarea intensa si textura crocanta, asa ca sunt o alegere buna pentru a fi combinati cu morcovi, ceapa si ardei iute.
Sparanghelul absoarbe foarte bine aromele atunci cand este folosit pentru muraturi la frigider.
Este important sa fie oparit inainte, fierbandu-l doua minute in saramura; acest pas inmoaie tijele si le imbunatateste valoarea nutritiva.
Pentru o aroma deosebita, prepara un borcan cu sparanghel murat in saramura cu usturoi si lasa-l la frigider trei zile.
Fasolea verde este excelenta pentru muraturi rapide, dar cel mai bun rezultat se obtine daca mai intai oparesti pastaile in abur sau apa clocotita, apoi le racesti in gheata.
Astfel isi pastreaza textura crocanta si absoarbe bine aromele din saramura.
Borcanele curate se umplu cu ardei taiati in bucati egale, se acopera cu saramura fierbinte si se pun la frigider.
De la ardei grasi la jalapeño, toti ardeii sunt potriviti pentru murare.
Taie-i in fasii subtiri sau rondele.
Scoate semintele din ardeii grasi, dar pastreaza-le la cei iuti pentru un plus de intensitate.
Ridichile se pastreaza cateva saptamani la frigider, deci nu trebuie consumate imediat.
Putin zahar, sare si otet le accentueaza textura crocanta si reduc amareala.
Ceapa murata este una dintre cele mai versatile muraturi.
Curata si taie cepele mari in felii subtiri, iar cepele mici, tip perla, lasa-le intregi inainte de a le pune in saramura.
Alege legume bune, ferme, proaspete, fara pete, lovituri sau urme de mucegai.
Spala-le foarte bine, de preferat cu apa rece si putin otet.
Evita legumele prea coapte, pentru ca se inmoaie rapid in saramura.
Nu folosi sare iodata, deoarece iodul inmoaie legumele si afecteaza procesul de fermentare.
Alege sare grunjoasa neiodata, speciala pentru muraturi.
Sarea de lamaie are rolul de a echilibra aciditatea si de a preveni oxidarea legumelor.
Se foloseste in muraturile cu otet sau in cele dulci-acrisoare, cum sunt castravetii in otet cu zahar.
Este utila si pentru pastrarea culorii la conopida, gogosari sau sfecla.

 Muraturile rapide nu sunt stabile la temperatura camerei si trebuie pastrate in frigider, unde rezista pana la o luna.
Exceptie fac ceapa si arpagicul, care se pastreaza in frigider aproximativ doua saptamani.
Din acest motiv, muraturile rapide sunt cel mai bine de facut in cantitati mici.
Se recomanda ca, pentru a pastra muraturile mai mult timp, sa folosesti borcane din sticla.
Sticla este un material neporos, care nu retine murdaria si se curata foarte usor.
Comparativ cu alte materiale, muraturile se mentin proaspete mai mult timp in borcane de sticla.


Taguri & Cuvinte Cheie:  
Muraturi rapide in 24 de ore – solutii perfecte pentru gospodinele grabite
muraturi rapide solutii
muraturi
# rapide
# solutii



Ultimele Stiri
11/12/2025 19:11   Dupa ce Nicusor Dan a atacat la Curtea Constitutionala legea care modifica regimul ariilor protejate termenul de judecata a fost fixat pe 21 ianuarie 2026 Nicusor Dan: Independenta energetica a tarii noastre este un obiectiv important insa acesta trebuie realizat intr-o maniera sustenabila
11/12/2025 19:11   Grindeanu: Principalii contracandidati ai lui Baluta sunt Drula Ciucu si Alexandrescu asta arata sondajele. Şi eu as spune ca e o batalie aproape in patru
11/12/2025 19:11   CNA a amendat Realitatea Plus cu 200.000 de lei. Postul controlat de Maricel Pacuraru record de amenzi
11/12/2025 19:11   Scandalul de coruptie din Ucraina explicat: complotul de 100 de milioane de dolari care il zguduie pe Zelenski
11/12/2025 19:11   SURSE Intalnirea magistratilor cu presedintele Nicusor Dan si liderii coalitiei de guvernare s-a incheiat fara rezultat: Atmosfera cat de cat constructiva
11/12/2025 19:11   Presedintele Poloniei Karol Nawrocki a blocat prin veto numirea a zeci de judecatori fiind in conflict cu minsitrul Justitiei Waldemar Lurek pe care-l acuza ca: incurajeaza judecatorii sa puna sub semnul intrebarii ordinea constitutionala si legala a Republicii
11/12/2025 19:11   VIDEO Fenomenul creat de rapperul Haftbefehl Petitie a unor elevi din Germania pentru a studia muzica sa la scoala
11/12/2025 19:11   Ministrul Educatiei: Profesorii nepregatiti, principala cauza a analfabetismului functional in scoli
11/12/2025 19:11   Papa confirma: Iisus nu a aparut in orasul francez Dozulé. Fenomenul nu are origine supranaturala
11/12/2025 19:11   Papa Leon isi dezvaluie filmele preferate inaintea unui eveniment cinematografic organizat la Vatican