/     /     /  

Cum fac sarmale de post maicutele de la Manastirea Prislop

Categoria:   actual     6

Cum fac sarmale de post maicutele de la Manastirea Prislop

Desi nu se gateste cu carne, preparatele de post pot fi mult mai sanatoase si gustoase decat cele care contin carne.
Astazi te vom invata sa prepari sarmale de post in foi de varza, sarmale care le prepara si maicutele la Manastirea Prislop.
Ingrediente pentru sarmale de post:– 1 varza murata mare– 450 g ciuperci champignon– 1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina– 1 felie mica telina rasa– 1 ceapa mare tocata fin– 130 g orez– 300 ml suc de rosii– 3 linguri pasta de rosii– 1-3 frunze dafin– 1 lingurita cimbru uscat– 12 legatura patrunjel verde tocat marunt– sare– piper proaspat macinat– boabe de piper– 2 crengute de cimbru– 1 praf oregano– 2-3 linguri ulei– apa fiarta Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa.
Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut.
Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.
In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
Mai tinem pe foc inca 1-2 minute.
Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.
Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem.
Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.
Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 13 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat.
Cand terminam de aranjat sarmalele, turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.
Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor.
Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa, daca este nevoie.
Dupa acest interval, le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius).
Se servesc calde.


Taguri & Cuvinte Cheie:  
Cum fac sarmale de post maicutele de la Manastirea Prislop
sarmale post maicutele
sarmale
# post
# maicutele



Ultimele Stiri
12/10/2024 17:12   Inca o tara adera la Parchetul European, condus de Codruta Kovesi. Decizie luata intr-o zi simbolica
12/10/2024 17:12   VIDEO Se deschide o noua bucata de autostrada: Se reconfigureaza intersectia de la capatul A1 Bucuresti – Pitesti
12/10/2024 17:12   REGINA MARIA muta Policlinica Baneasa in cladirea Baneasa Airport Tower si investeste 5 milioane de euro pentru binele pacientilor
12/10/2024 17:12   Miliardarul care a inspirat popularul serial Succesion de pe HBO a pierdut propria batalie de succesiune dusa impotriva copiilor sai
12/10/2024 17:12   OFICIAL Cat spune ca a cheltuit fiecare candidat la prezidentiale pentru alegerile care in final au fost anulate de CCR Georgescu declara in continuare zero lei pentru campanie, Ciolacu a dat peste 11 milioane de euro
12/10/2024 17:12   Numele avansate de Kelemen Hunor pentru candidatul comun la prezidentiale. Liderul UDMR exclude presedintii partidelor din coalitie
12/10/2024 17:12   Academia Romana ii retrage Meritul Academic lui Alex Mihai Stoenescu, colaborator dovedit al Securitatii Recunosc ca ne-am pripit
12/10/2024 17:12   Alimentele care ne ajuta sa avem o memorie mai buna. Cum ne sfatuiesc medicii
12/10/2024 17:12   Horoscopul zilei, miercuri, 11 decembrie 2024. Zi favorabila luarii deciziilor importante. Doua zodii vor avea noroc in tot ce fac
12/10/2024 17:12   Kelemen Hunor il invita pe Iohannis sa renunte mai repede la mandat: Pe 21-22 decembrie ar putea sa o faca