Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Pot provoca Alzheimer, conform specialistilor
Categoria:
actual
2
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Pot provoca Alzheimer, conform specialistilor
De obicei, grasimile folosite la prepararea acestor alimente sunt uleiuri vegetale rafinate sau margarina, care pot cauza inflamatie sistemica, inclusiv cerebrala. Glutenul prezent in faina alba poate perturba echilibrul florei intestinale si provoca inflamatii la persoanele sensibile. De asemenea, studiile au aratat ca zaharul consumat in exces creste riscul de a dezvolta dementa, sustin specialistii! Carbohidratii rafinati precum painea si pastele nu afecteaza doar silueta, ci si sanatatea creierului. Pentru a reduce expunerea la aceasta substanta nociva, specialistii recomanda evitarea painii si a pastelor conventionale care contin grau. Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului a inclus glifosatul pe lista substantelor probabil cancerigene pentru om. Totusi, in ciuda disputelor publice si a dezbaterilor stiintifice, Comisia Europeana a decis, in 2023, sa prelungeasca autorizatia de utilizare a acestui erbicid cu inca zece ani pe teritoriul Uniunii Europene. Nu ar trebui sa fie o surpriza ca chipsurile din cartofi vin cu riscuri pentru sanatate, inclusiv pentru cea a creierului. Acestea sunt foarte sarate si, surprinzator, unele pot contine zahar. De altfel, unii cercetatori au numit boala Alzheimer diabet de tip 3 dupa ce studiile au aratat ca rezistenta la insulina si metabolismul dezechilibrat al glucozei in creier contribuie la pierderea memoriei si la declinul cognitiv. Multe cereale pentru micul dejun sunt promovate ca optiuni sanatoase, dar realitatea este ca pot avea efecte nocive asupra creierului. Majoritatea sunt bogate in zahar, ceea ce va creste insulina si riscul de diabet de tip 2 in timp, subliniaza dr. Love. Pe langa zahar, multe cereale sunt obtinute din grau, care contine gluten, iar acesta creste inflamatia si riscul de Alzheimer sau de alte afectiuni inflamatorii. Combinatia de zahar si gluten face din cerealele pentru micul dejun o alegere nepotrivita pentru sanatatea creierului. In restaurante si fast-food-uri, se gateste de obicei cu uleiuri rafinate precum cel de rapita sau de floarea-soarelui. Aceste uleiuri din seminte sunt surse de grasimi nocive, spune dr. Sandison. Creierul are nevoie de echilibru intre grasimile Omega 3 si Omega 6 pentru a functiona corect. Uleiurile rafinate din seminte contin cantitati foarte mari de Omega 6. Excesul de Omega 6 poate duce la inflamatii cronice in organism, inclusiv cerebrale. Inflamatia persistenta contribuie la declinul cognitiv si bolile neurodegenerative. Cand gatesti acasa, alege sa folosesti grasimi bune precum cele din uleiurile de cocos, avocado si masline, recomanda medicul. Desi sunt prezentate ca alternative sanatoase la bauturile cu zahar, sucurile diet nu sunt neaparat mai bune pentru creier, scrie Medicool. ro
Taguri & Cuvinte Cheie:
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Pot provoca Alzheimer, conform specialistilor care sunt cele
care sunt cele mai nocive alimente pentru creier # pot provoca alzheimer # conform specialistilor